Tørnæs: Færre skal fritages for kristendoms-kundskab

Undervisningsminister Ulla Tørnæs vil stramme op om fritagelser for kristendoms-kundskab uden at ændre loven, oplyste hun ved førstebehandlingen af Dansk Folkepartis lovforslag om at ophæve muligheden for fritagelse for kristendomskundskab.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsministeren vil skrive et brev til kommunalbestyrelserne, hvori hun henstiller til skolerne om at begrænse adgangen til fritagelse mest muligt ved at informere tydeligt om faget kristendomskundskabs indhold og karakter.

Begge regeringspartier afviser Dansk Folkepartis lovforslag om at slette fritagelsesparagraffen trods udbredt sympati. Før regeringssskiftet var Det konservative Folkeparti klar til at stemme for forslaget, mens Venstre ville stemme blank i respekt for folkeskoleforliget.

Ulla Tørnæs vil fastholde den historiske adgang til fritagelse. I en retssag vil man muligvis kunne hævde, at en ophævelse vil være i strid med den europæiske menneskerettighedskonvention. Desuden er der frygt for, at en fjernelse af muligheden vil medføre større søgning til de muslimske friskoler.

Den konservative ordfører Helle Sjelle er tilhænger af obligatorisk kristendomskundskab, men hun foretrækker, at forslaget indgår i forhandlingerne om folkeskolen.

Carsten Hansen (S) vil ikke være med til at gøre skolen til en kampplads for Dansk Folkepartis udlændingepolitik. Han støtter undervisningsministerens initiativ, så forældre med udenlandsk baggrund ved, hvad de siger ja eller nej til.

Louise Frevert, Dansk Folkeparti, håber stadig, at Dansk Folkeparti bliver inviteret til forhandlinger om folkeskolen hos undervisningsminister Ulla Tørnæs.

"Med det stærkt forøgede antal børn af anden trosbaggrund er det nødvendigt, at kristendomskundskab er et obligatorisk fag for alle. Det er nemlig bibelsk og kristelig tænkemåde, der ligger bag de fleste danskeres selvfølgelige forestillinger om menneskelig værdighed, demokrati og samfundsliv, også danskere der eventuelt måtte være direkte modstandere af kristendommen", sagde Louise Frevert.

Powered by Labrador CMS