Kongres-initiativtager: Vi skal mest se fremad

Lokal konfliktret og bedre måder at forhandle på. Det er hovedønskerne i et forslag, som en af initiativtagerne til kongressen, Hans Rechendorff, vil fremlægge på den ekstraordinære kongres. Han ønsker ikke at deltage i et internt opgør.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formand for Østdjurskredsen Hans Rechendorff vil gøre sit til, at den ekstraordinære kongres på mandag den 3. juni kommer til at bruge det meste af tiden på at se fremad.

Derfor har han udarbejdet et kongresbeslutningsforslag, som han er i gang med at søge støtte til.

"Jeg deltager ikke i et opgør om noget som helst. Det er ikke mit ærinde og ikke derfor, jeg var med til at indkalde til kongres. Men det er godt med en kongres nu, for hvis supertankeren DLF skal skifte kurs, må vi finde ud af, hvor vi skal dreje roret hen så hurtigt som muligt", siger han til Folkeskolen.dk

Forslaget handler om, hvordan man i fremtiden kan skrue forhandlinger sammen, så det blandt andet bliver lettere at forhandle Ny Løn.

Kommunernes Landsforening skal være mere ansvarlige og konsekvente over for de enkelte kommuner og ikke lade dem misbruge muligheden for at være først til at fortolke, hvordan overenskomsterne skal fungere i praksis. Lokale uenigheder skal afgøres hurtigt. Og så skal der være konfliktret lokalt, hvis man ikke kan blive enige om at forhandle de decentrale dele af lønnen og arbejdstiden.

Samarbejdet i det kommuanle forhandlingsfællesskab KTO skal også tages op til revision:

"Jeg mener, at vi skal til at undersøge grundigt, om vi kan danne et underviserforbund. Nogle siger, at det vil blive for lille. Men jeg mener, at ideen skal overvejes meget seriøst", siger Hans Rechendorff.

Desuden ønsker han, at der skal skabes forståelse i offentligheden for lærernes holdning til Ny Løn. Det handler om, at dagligt arbejde og engagement i god, solid undervisning er lige så værdifuldt som ideer og initiativer, mener han.

Hans Rechendorff erklærer dog, at han også er interesseret i at høre formandens forklaringer omkring overenskomstens dele om 93-gruppen og arbejdstidsaftalen.