Debat

Det er aftalebrud

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Svar til Anders Bondo Christensen, kreds 91, og Alice Jelen, kreds 61.

Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening har som en forsøgsordning godkendt en fravigelse af arbejdstidsaftalens bestemmelser om afregning for mellemtimer på to navngivne skoler i kreds 91. Alle andre steder vil den slags lokalaftaler være i strid med arbejdstidsaftalen, og det kan hverken Anders Bondo Christensen eller Alice Jelen snakke sig uden om!

Hvis vi som forening ønsker at opretholde en vis kollektiv troværdighed som aftalepart, må vi - og det vil i sidste ende være formandens ansvar - sørge for, at arbejdstidsaftalen overholdes af alle foreningens organisatoriske led. Men måske har foreningens hovedstyrelse og daglige ledelse vigtigere ting at tage sig til end at være de centrale aftalers og overenskomstens vogter?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvis formanden blot nøjes med at trække på skuldrene og siger 'pyt', fordi det er et indflydelsesrigt hovedstyrelsesmedlem og en kredsformand, der bryder aftalen, hvordan skal hun så med vægt kunne forlange indgåede aftaler overholdt, hvis kommunerne begynder at begå overenskomstbrud?

Reinhard Werner

formand i Kreds 53

Vestsjællands Lærerkreds

Powered by Labrador CMS