Forventningsundersøgelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Der ønskes gennemført en landsdækkende, statistisk signifikant undersøgelse, som generelt afdækker befolkningens holdninger og forventninger til folkeskolens væsentligste opgaver . . .

Undersøgelsen skal opdeles på alderssegmenter, køn, politisk tilhørsforhold, geografi og andre relevante parametre.

Der ønskes desuden specielle udtræk som dækker holdninger og forventninger hos forældre til elever i folkeskolen, opdelt på elev-aldersgrupperne 5 til 8 år og 13 til 16 år. Et tilsvarende udtræk fordelt på samme aldersgrupper ønskes på forældre til børn, som går i private skoler . . . for at kunne afdække denne gruppes holdninger til og begrundelser for fravalget af folkeskolen.

Parallelt hermed ønskes gennemført en dybtgående interviewundersøgelse af holdningerne og forventningerne hos meningsdannere i samfundet for eksempel ledere i større virksomheder . . .', står der blandt andet i ministeriets udbudsmateriale.

- Interviewdelen illustrerer meget godt, hvorfor vi udvalgte netop PA Consulting Group til opgaven, siger undervisningskonsulent Jørn Østergaard fra ministeriets folkeskoleafdeling.

- Vi spurgte til meningsdannere og ledere, men firmaet har overbevisende beskrevet, hvorfor de vil tage udgangspunkt i en række interview med almindelige familier, og hvorfor de vil have hele tre generationer med. Med afsæt i disse dybdeborende interview vil de såogsåtale med de andre, fortæller Jørn Østergaard.

Powered by Labrador CMS