Skole og Samfund på tilbagetog i sag om krav til lærerne

Forældreorgansationen Skole og Samfund har trukket den liste over forventninger til lærere tilbage, som blev offentliggjort i Politiken i mandags som en reaktion på mange skolers lister over forventinger til forældrene.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Politiken i mandags præsenterede næstformand i Skole og Samfund Solveig Gaardsmand 12 punkter, som forældrene kunne sende retur til skolen, hvis de modtog en liste over skolens forventninger til deres rolle som forældre. På listen står blandt andet, at læreren skal være velforberedt i stand til at tie stille, så forældrene kan komme til orde og er sin rolle som forbillede bevidst i påklædning og vaner.

Offentliggørelsen af de 12 punkter vakte voldsom debat, og nu har Skole og Samfund fjernet de 12 punkter fra forsiden af deres website.

"Jeg synes, at det er utroligt, at folk ikke kan gennemskue, at det var provokerende ment. De krav, skolerne stiller, er så indlysende - forældre skal smøre madpakker, ja, selvfølgelig - at jeg ville prøve at opstille noget tilsvarende for at se på, hvordan lærerne ville reagere på det. Hvor meget respekt er der fra skolens side, når man tager udgangspunkt i den laveste fællesnævner blandt forældrene?" siger Solveig Gaardsmand i dag til Politiken.