Antimobbepolitik i København og Århus

Mange skoler landet over har gennemført en politik imod mobning, og nu kræver landets to største kommuner, København og Århus, at alle skoler indfører en handleplan mod mobning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forskerne på Institut for Folkesundhedsvidenskab tror, at det er den store indsats mod mobning på skolerne, der har betydet, at antallet af børn, der føler sig mobbet, er faldet fra 25 procent i 1998 til 11 procent i år.

Samtidig med offentliggørelsen af de nye tgal, har politikerne i Århus og København besluttet, at alle de to byers skoler skal sætte ind over for mobning.

En spørgeskemaundersøgelse på de københavnske skoler i efteråret viste, at næsten alle skolerne har fokus på elevernes trivsel, men at kun 16 procent har indført en egentlig politik imod mobning.

Nu har Uddannelses- og Ungdomsudvalget besluttet, at forvaltningen skal hjælpe alle skoler og fritidsinstitutioner med udarbejde en antimobningspolitik. Forvaltningens opgave bliver blandt andet at udarbejde et enkelt og overskueligt undersøgelsesmateriale til at kortlægge mobning og trivsel blandt børnene.

I Århus skal Vejlby Skole danne eksempel, når alle byens skoler inden for det kommende år skal udarbejde en handleplan for, hvordan man vil forebygge og gribe ind over for mobning.

På Vejlby Skole er antallet af elever, der føler sig mobbet, faldet fra 16 til 6 procent, skriver Århus Stiftstidende.

Powered by Labrador CMS