Anmeldelse

Skolens indeklima, trivsel og sikkerhed - Hæfte 4

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Skolens indeklima, trivsel og sikkerhed' rummer en grundig gennemgang af alle de vigtige aspekter, der skal tages højde for ved skolebyggeri. Lige fra advarsler mod brølere som flade tage og kunststofbelægninger til artikler om væsentlige elementer at gennemtænke i projekteringsfasen som lys, lyd, vedligeholdelse, materialevalg og rengøring.

Om lys citerer Erwin Petersen i artiklen 'Dagslys og kunstig belysning i skoler' en amerikansk undersøgelse af mere end 20.000 elever, som viser, at mængden af dagslys har betydning for elevernes indlæringsevne. 'Et måske overset aspekt i kvalificeringen af læreprocesserne'.

I artiklen 'Lydforhold i undervisningslokaler' fremhæves endnu en gang ny skolelov, nye krav og de deraf ændrede lokalebehov: 'Indførelsen af nye undervisningsformer . . . stiller andre krav til undervisningslokalers akustiske forhold end tidligere tiders klasseundervisning'.

Et overordentligt værdifuldt hæfte, der giver mange bud på, hvad der skal fokuseres på for at sikre, at fremtidens skoler rummer et sundt og læringsfremmende arbejdsmiljø for lærere og elever.