Debat

Nuværende standpunkter

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Reinhard Werner skriver i et debatindlæg, at 'man undertiden længes efter statiske mønstre . . .', og måske derfor skriver han om sine sort-hvide tanker om skoleledernes forsøg på at finde en bedre fagforeningsstøtte end den nuværende. Reinhard Werner skriver, at lederne principielt kan deles i to grupper. Én der vil samarbejde, og én der ikke vil. Ak, ja, så enkel er verden for nogle. Jeg er overbevist om, at langt de fleste både lærere og ledere glæder sig over den bevægelse, der er i livet. Derfor er langt de fleste også gode til at opfatte nuancer, diskutere udviklingsmuligheder med mere.

Skolelederne samarbejder selvfølgelig i vidt omfang med de lokale kredse, og i mange sager finder man i fællesskab en løsning på de problemer, der måtte være. Imidlertid er der af og til sager, hvor man ikke kan finde en løsning, og det er i disse sager umuligt at forvente, at lederen kan få den nødvendige støtte fra den lokale kreds. De politisk valgte fagforeningsledere skal jo genvælges, og derfor må de naturligvis i en konfliktsituation støtte flertallet af medlemmer, og det er ikke skolelederne. Skolelederne har derfor brug for at kunne hente støtte fra anden side, og det er præcis derfor, at man skal organiseres uden for lokalkredsen.

En anden side af sagen er, at det kan være vanskeligt for fagforeningen at kæmpe for bedre løn til både ledere og ikke-ledere, og det skriver Reinhard Werner selv om i sit indlæg om en ændret lønstruktur (Folkeskolen nummer 20, 1996, side 24-25), hvor han skriver: 'Det ville endvidere være en stor fagpolitisk fordel for foreningens arbejde med at forbedre lærerlønningerne generelt, at lønafstanden mellem lærer- og ledergruppen ville blive forøget . . . derved undgår vi, at der ved fremtidige overenskomstforhandlinger skal bruges uforholdsmæssigt store beløb på at hæve skoleledergruppens løn . . .'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Der er altså gode grunde til, at vi som skoleledere forsøger at finde en anden fagpolitisk platform end den nuværende, men en løsning vil kræve, at også Reinhard Werner nuancerer sine standpunkter.

Niels Petersen

skoleleder, Århus

Powered by Labrador CMS