Lærerne fik reddet lønpuljen hjem i Hørning

Lærernes Centralorganisation og KL har i dag forhandlet i København om lærernes løn i Hørning Kommune ved Århus. Kommunen ville barbere lærernes andel af Ny Løn-puljen på cirka 160.000 kr. ned til 5.000 kr. - og selv bestemme, hvem der skulle have pengene. Men den gik ikke.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formanden for den lokale lærerkreds Paul Kejlberg sad spændt uden for forhandlingslokalet, og han er godt tilfreds med forhandlingsresultatet: "På mødet blev det fastslået, at Hørning Kommune ikke bare sådan kan gøre, hvad de har lyst til. De skal forhandle med os og forsøge at finde en løsning med os", siger han.

Og resultatet blev da også gunstigt for lærerne, idet den samlede pulje på to år på ca. 300.000 kr. nu fordeles med 100.000 kr. til skolelederne, 100.000 kr. til lærerne, mens ca. 35.000 kr. skal forhandles lokalt på den enkelte skole, forhandlinger, som kredsen deltager i. En enkelt lærer får 5.000 kr., fordi han har taget en har taget en Pædagogisk Diplom-uddannelse.

"Ydermere ligger der så en central lønpulje i kommunen, som vi nu skal forhandle om", siger Paul Kejlberg og fortsætter:

"Jeg er meget glad for det resultat, der er opnået i dag, og jeg håber, at den uenighed der har været mellem os og kommunen, nu er et overstået kapitel, så vi kan se frem til et problemløst forår."

Hvis parterne ikke finder en løsning, siger aftalen i dag, at parterne igen skal mødes i København.

Powered by Labrador CMS