Skolevæsenet i Vordingborg skal undersøges

Efter turbulens i Vordingborg, hvor kommunen trods store protester har fyret tillidsmanden på Svend Gønge Skolen i Lundby, skal arbejdsmiljøet i hele skolevæsenet nu kulegraves.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en pressemeddelelse fra borgmester Bent Pedersen står der, at økonomiudvalget på sit næste møde vil få forelagt en plan om ”uvildige tilbundsgående undersøgelser”. Undersøgelserne skal afdække områder som arbejdsmiljø, ledelsesklima og overenskomstforhold i hele kommunens skolevæsen.

Desuden lover kommunen, at udover politikere, forvaltning og ledere skal også skolebestyrelser og medarbejdere deltage i undersøgelserne. Men kredsformand Jonna Rolvung er skeptisk.

”Vi har altså nogle kedelige erfaringer på det område. I 2000 havde vi også en skoleundersøgelse, og den var i hvert fald ikke så uvildig som man kunne ønske. Der var nogle antagelser allerede før undersøgelsen, og så blev de faktisk bare verificeret. Så vi håber, at undersøgelsen får et andet forløb denne gang, og at man inddrager Danmarks Lærerforening”, siger hun.

Jonna Rolvung er i øvrigt glad for, at der bliver sat fokus på skolevæsenet og arbejdsmiljøet, men synes ikke at det er tilfredsstillende for Svend Gønge Skolen.

”Jeg er ked af, at der ikke bliver sat ind over for den aktuelle sag på Svend Gønge Skolen nu, for det har de brug for. De har ikke brug for at afvente en langvarig undersøgelse. De skal have hjælp her og nu”.