Tre unge tilstår brand og hærværk

Gentagne hærværkstilfælde mod kirkegårde og skoler i Århus og den påsatte storbrand på Møllevangsskolen natten til tirsdag blev i weekenden opklaret, da tre unge mænd tilstod hærværk og ildspåsættelse i en rus af hash, svampe og halstabletter.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forældrene til to af drengene har bedt myndighederne om hjælp til at håndtere drengenes psykiske problemer. Moren til en 17-årig dreng henvendte sig i efteråret til Århus Kommune, fordi hun var bekymret over, at drengen bl.a. havde udviklet tvangritualer, hvor han gik i bad tre gange om dagen og vaskede hænder hele tiden, skriver Jyllands-Postens Århus-udgave. Faren til den yngste af dregene, en 16-årig, gik til politiet to dage før branden på Møllevangsskolen.

Under grundlovsforhøret i går kunne drengene på 16, 17 og 18 år ikke give noget motiv for deres handlinger.

"Det var ikke meningen, at skolen skulle brændes af, og at vi skulle smadre alting. Vi var så påvirkede, at vi overhovedet ikke tænkte på det", fortalte den 17-årige.

De tre unge mænd er blevete varetægtsfængslet frem til den 14. februar, og anklagemyndigheden har begæret dem mentalundersøgt.

Læs mere

Powered by Labrador CMS