Anmeldelse

Trafikliv

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne undervisningsavis bliver i denne periode sendt ud til 9-klasser i hele landet. Avisen er gratis og er blevet til i et samarbejde mellem Rådet for større færdselssikkerhed og dagbladet Politikken. »Trafikliv« tager fat i problematikken omkring unge i trafikken og prøver blandt andet gennem reportager, statistik, information og små skønlitterære fortællinger at beskrive området klart og tydeligt. Ofte er det skrækindjagende beskrivelser fra de unges trafikale virkelighed, og disse vil helt klart appellere til læserens følelser. Materialet i undervisningsavisen er et meget fint oplæg til debat i klasserne og kan også bruges som udgangspunkt til arbejde med trafik og færdsel i emne- eller temauger.

Avisen »Trafikliv« kan med fordel bruges på skolerne i den kommende tid, da der er mange aktuelle tiltag på trafikområdet. Det anbefales, at man sammen med »Trafikliv« søger oplysninger på websitet www.trafikliv.dk

En af problemstillingerne i avisen kan være diskussionen om, hvordan man formidler trafiksikkerhed videre til unge mennesker skal det være gennem barske reportager og frygtelige billeder en slags skræmmekampagne, som man tidligere har gjort, blandt andet i New Zealand, hvor det har givet gode erfaringer.

»Trafikliv« kan i høj grad anbefales til folkeskolens ældste klasser, men kunne også være en del af færdselslære på mellemtrinnet. Undervisningsavisen kan også fint bruges til forældremøder.

Powered by Labrador CMS