Frevert raser over tillæg til tosprogede

En artikel i Folkeskolen om kvalifikationstillæg til tosprogede lærere har fået Dansk Folkepartis Louise Frevert til at stille spørgsmål til undervisningsministeren. Hun finder det urimeligt, at lærere lønnes for en medfødt kvalifikation.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg synes ikke, de per automatik skal have et særtillæg - de må tage de samme kurser som danske lærere for at få det ekstra tillæg", siger Louise Frevert til Folkeskolen.dk

Efter at have læst i Folkeskolen om, at tosprogede lærere i København får et kvalifikationstillæg på 6000 kroner, bad hun for nylig undervisningsminister Ulla Tørnæs udrede, hvorfor tosprogede lærere får tillæg, mens etnisk danske lærere som eksempelvis taler svensk eller norsk ikke kan få sådan et tillæg.

Ulla Tørnæs svarede, at sådanne tillæg beror på lokale aftaler - på landsplan gives ikke tillæg for tosprogethed, men dog et mindre timetillæg for faget dansk som andetsprog.

"Skulle man så også have et tillæg som gymnastiklærer, fordi man kunne stå på hænder, inden man tog uddannelsen?" spørger Louise Frevert og understreger, ar Dansk Folkeparti er imod al form for positiv særbehandling.

"Kvalifikationstillæg må gives på baggrund af de kvalifikationer, man tilegner sig i uddannelse og efteruddannelse", siger hun.

Louise Frevert vil ikke kommentere, om det kunne være en efterspørgsel på f.eks. arabisktalende lærere, der betød et højere tillæg for at tiltrække de efterspurgte lærere:

"Det er skævvridning af lønnen, og det går vi ikke ind for", svarer Louise Frevert.

Powered by Labrador CMS