Torben Kaels

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mandag den 18. marts døde vores kære kollega Torben Kaels, kun 53 år.

Torben måtte ophøre med sit arbejde i september måned (på grund af sygdom), 2 måneder efter, at han var begyndt på en ny skole.

Før sit virke i folkeskolen var han beskæftiget i det private erhvervsliv, hvor han blandt andet arbejdede på Plumrose som eksportassistent. Han tog lærereksamen fra Ranum Statsseminarium i 1976 og virkede derefter som lærer i Ringsted Kommune på henholdsvis Vigersted Skole fra 1976-1985, Benløse Skole 1985-1995 og Valdemar Skolen fra 1995 til sygdommen indtraf.

Torben underviste i engelsk, tysk, fransk, historie og samtid. Han havde en levende interesse for historie og havde en drøm om at læse historie på universitetet sammen med sin søn Mikkel. Hans anden store lidenskab, som han også delte med sin søn, var fodbold. I de unge år var han aktiv fodboldspiller i henholdsvis Skovshoved Idrætsforening og HIK i 1. og 2. division.

Som lærer var Torben afholdt af kolleger såvel som af forældre og elever. Han lagde stor vægt på det individuelle i undervisningen og var utrolig vellidt af eleverne, der også opsøgte ham for at tale om personlige ting. Mange af disse elever viste også Torben den sidste ære ved at deltage i begravelsen.

At han var så vellidt skyldtes blandt andet, at han behandlede alle mennesker med respekt og værdighed. Hans menneskesyn førte ham også til hans arbejde i Amnesty International.

Vore tanker og medfølelse går nu til Ingrid, som har mistet sin mand, og til Mikkel og Therese.

Ære være Torbens minde.

Kollegerne

Powered by Labrador CMS