Miljøundervisning for fuldt skrald

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Ren Uge for fuldt skrald« i uge 40 er en ny kampagne fra Miljøministeriet med flotte præmier og et sjovt og spæn­dende undervisningsmateriale for alle 5.-klasser på landets skoler.

Konkurrencen handler om at lave den bedste netavis om affald. Det kræver lidt viden hos eleverne om det affald, der smides alle de steder, hvor mennesker færdes. Derfor er tirsdag den 30. september udnævnt til »store indsamlingsdag«, hvor eleverne selv skal i felten og samle affald og dermed blive klogere på, hvad der egentlig flyder rundt omkring på gaden, stranden eller i skoven.

Blandt dommerne i konkurrencen er miljøminister Hans Chr. Schmidt, TV2-værten Bub­ber og Sebastian Klein fra Danmarks Radios Naturpatruljen. Gå ind på www.mim.dk/­ren­uge for yderligere information og tilmelding.