Lærerne med i demonstration i morgen mod finansloven

Fagforeningernes Faneborg bliver én af takkerne i en kæmpemæssig stjernedemonstration, som i morgen vil bevæge sig mod Christiansborg, hvor politikerne skal stemme om finansloven. Én anden tak handler om nedskæringer på uddannelses-området, og DLF opfordrer lærerne til at møde op.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danske Studerendes Fællesråd har taget initiativ til en demonstration med start kl. 13 på Frue Plads i København, hvor også formanden for Dansk Magisterforening Ingrid Stage vil tale i protest mod nedskæringerne på de videregående uddannelser. Danmarks Lærerforenings formand Anni Herfort opfordrer de lokale lærerkredse til at dukke op og være med i den tak" af stjernen som protest "mod nedskæringerne på uddannelsesområderne og angrebene på de faglige rettigheder, som de kommer til udtryk i finanslovsforslaget". Også flere andre FTF-organisationer vil dukke op på Frue Plads.

Andre steder i København mødes andre dele af fagbevægelsen, forfattere, kunstnere, miljø- og bistandsorganisationer, og håbet er, at omkring 20.000 mennesker og flere hundrede faner vil mødes på Christiansborg Slotsplads til fælles protest imod nedskæringerne i den finanslov, som ventes vedtaget inden for i folketingssalen. Anne-Marie Helger er konferencier ved den afsluttende demonstration på slotspladsen, hvor en repræsentant for hver af de forskellige grupper vil tale.