Debat

Ikke en idiot

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flemming Ibsen skriver i sidste nummer af Folkeskolen, at jeg nærmest har fremstillet ham som idiot. Det er jeg naturligvis ked af, da det ikke er min opfattelse. Reaktionen kan imidlertid undre mig, da Flemming Ibsen må have forventet markante reaktioner på det provokerende interview, der var baggrund for mit indlæg.

Flemming Ibsen var som oplægsholder i hovedstyrelsen med til at skabe en meget spændende debat om fremtidens lønformer. Det kan imidlertid undre, at debatten ikke afspejler sig i interviewet i Folkeskolen.

Flemming Ibsen deler vores kritik af lokallønsordningen. En kritik, der skulle have været medvirkende til, at ordningen blev afløst af den decentrale løn. Desværre må vi konstatere, at et nyt navn ikke har gjort ordningen mere anvendelig i folkeskolen. Så vidt jeg kan vurdere har navneskiftet stort set ikke haft nogen betydning ude i kommunerne. Med den interne konkurrence organisationerne imellem er det fortsat kommunerne, der bestemmer, hvordan pengene bruges.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Flemming Ibsen understregede flere gange i debatten, at det var afgørende, at lønformerne tog udgangspunkt i behovet på det enkelte arbejdsområde. I debatten blev det endnu en gang fastslået, at der ikke er behov for decentral løn i folkeskolen.

Ingen har kunnet argumentere for, at en decentralisering af lønnen vil give en bedre folkeskole - tværtimod. Det vil derfor være tåbeligt at presse et sådant lønsystem ned over lærerområdet. I Kommunernes Landsforenings seneste lønpjece understreges det, at lønsystemet skal passe til fagområdets struktur og kultur, og at et lønsystem skal være accepteret af medarbejderne. Der er en stigende forståelse for, at der ikke er behov for en decentralisering af lønnen på vores område.

Mener pædagogerne, sygeplejerskerne og andre, at de vil få en bedre arbejdssituation, et bedre arbejdsklima og større effektivitet ved, at en del af lønnen forhandles decentralt, er det fint for os, men organisationerne må have forståelse for, at vores del af lønsummen udmøntes på en anden måde.

Når jeg i min kommentar til Flemming Ibsen drager paralleller til arbejdstidsaftalen, skyldes det naturligvis, at vi må sikre, at DLF ikke endnu en gang får et medansvar for forringelser af folkeskolen.

Ernst Øxner

medlem af DLF's hovedstyrelse

Powered by Labrador CMS