Strejke lukker halvdelen af Londons skoler

Omkring en halv million engelske skolebørn måtte blive hjemme til morgen, fordi deres lærere strejker. London-medlemmerne af den største engelske lærerorganisation, N.U.T., gennemfører deres en-dags-strejke i protest mod, at deres lønstigning ikke modsvarer stigningerne i Londons huspriser.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Cirka halvdelen af byens skoler har været lukket i dag som følge af strejken, mens de resterende har holdt en form for nødåbent.

Lærerne strejler i protest mod, at det særlige London-stedtillæg kun stiger med 3,5 procent pr. 1. april og dermed ikke modsvarer byens prisstigninger. Lærernes stedtillæg ligger på cirka 3000 engelske pund, mens byens politifolk får 6000 pund i London-tillæg. Byen har meget stor mangel på lærere.

Til BBCs uddannelsesnyheder på nettet fortæller Julian McAllen, 30-årig lærer ved Horsey School for Girls i det nordlige London, at han som afdelingsleder på sin skole ikke har råd til blot at leje at en to-værelses-lejlighed i nærheden af skolen for slet ikke at tale om at købe en. I øjeblikket pendler han, og han håber på et tidspunkt at få råd til at købe sig en bolig, men det vil så blive i et af de fattigere distrikter med høj krimininalitet, hvilket igen medfører, at han ikke kan forestille sig at blive boende der resten af livet.

Powered by Labrador CMS