Debat

Skoledata

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I forbindelse med det sidste møde for tillidsrepræsentanter i kredsen sidste år kom snakken endnu en gang ind på de problemer, som 'Skoledata' har afstedkommet.

På en skole har man endnu ikke fået arbejdstidsopgørelsen efter første planperiode (1. august 96 - 20. oktober 96). Tillidsrepræsentanten har gentagne gange rykket for opgørelsen, men har hver gang fået at vide, at der er problemer med 'Skoledata'. Ledelsen siger nemlig, at man gang på gang har henvendt sig til 'Skoledata' (faxet tre gange), men ikke har fået noget svar. Om det er, fordi man har lavet nogle ændringer i arbejdstidsaftalen i forbindelse med Overenskomst 95, skal være usagt - men det er meget utilfredsstillende for medarbejderne at skulle vente så længe på arbejdstidsopgørelsen.

På en anden skole kunne tillidsrepræsentanten berette om udregningsfejl i arbejdstidsopgørelserne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Da det samtidig er min opfattelse, at der ligeledes er mange skoleledelser, der indimellem får problemer, fordi 'Skoledata' ikke altid er up to date, synes jeg, at man fra DLF burde søge at få indflydelse på udformningen af 'Skoledata'. Dermed kunne man måske også undgå de tvistigheder, som blandt andet 'Skoledata' er med til at frembringe, blandt andet at der lige pludselig er et nyt begreb, der hedder planpuljer.

Ligesom i andre skolehåndbøger, hvor redaktionen består af personer fra DLF og Undervisningsministeriet, kunne der i 'Skoledata's redaktion være repræsentanter både fra Kommunernes Landsforening og DLF. Det, tror jeg, ville være til gavn for alle parter.

Claus Spånhede

Høng Kommuneskole

 

Powered by Labrador CMS