Fogh klar til at opsige folkeskoleforlig

Regeringen har ikke opsagt folkeskoleforliget, men det vil ske, hvis en række ændringer ikke gennemføres, fastslog statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på sit ugentlige pressemøde.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi lægger op til en revision af folkeskoleloven og dermed et nyt folkeskoleforlig. Hvilken kreds af partier, der skal deltage - om det er de nuværende partnere eller en større eller mindre kreds, vil vi ikke tage stilling til i dag", sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen til Folkeskolen.dk.

I samme ombæring erklærede statsministeren, at regeringen agter at gennemføre lovforslaget om ophævelse af kommunernes pligt til at tilbyde modersmålsundervisning, for regeringen opfatter det ikke som brud på folkeskoleforliget.

"Der er forhandlinger i gang i folkeskoleforligskredsen om en række ændringer af loven om folkeskolen. Forslaget om modersmålsundervisning indgår i drøftelserne. Jeg har svært ved at tage helt alvorligt, at man kan sige, at det er en krænkelse af folkeskoleforliget at ville ændre reglen om modersmålsundervisning", sagde Anders Fogh Rasmussen.

"Hvad udfaldet af forhandlingerne om en revision af folkeskoleloven bliver og hvilken kreds, der ønsker at deltage i disse revisioner af folkeskoleloven, kan vi ikke vide i dag", sagde statsministeren.

Dermed åbner han for en opsigelse af forliget for at finde et nyt folkeskoleflertal, men forliget består endnu.

"Det er normal praksis, hvis der er et ønske i forligskredsen om revisioner i en gammel aftale, at man starter med forhandlinger med partierne i det gamle forlig. Vi ønsker revisioner, og det har vi sagt før valget, men det er ikke det samme som at opsige forliget", sagde statsministeren.

Han afviste at udtale sig direkte om proceduren for en formel opsigelse af folkeskoleforliget fra 1993. Det tages der stilling til, hvis situationen opstår.

Powered by Labrador CMS