Anker Boye: DLF har gravet sig ned

Den afgående formand for Kommunernes Landsforening Anker Boye angreb i sin beretning på KLs delegeretmøde i går Danmarks Lærerforening for at grave sig ned som modstander mod Ny Løn - selvom lærerne beredvilligt tog imod de penge, der faldt ved overgangen til det nye lønsystem.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Ny løn er et af de redskaber, der i hænderne på en kvalificeret ledelse kan medvirke til større effektivitet og kvalitet i arbejdet", sagde Anker Boye i sin beretning ved delegeretmødet i Odense. "Lokal lønforhandling er en del af den nye virkelighed, der skal sikre en lokalt tilpasset tilrettelæggelse af kommunens service og myndighedsbehandling", sagde han og glædede sig over kommunaldirektøårernes arbejde med at gøre Ny Løn så smidig og ubureaukratisk som muligt.

"Omvendt kan det undre, at f.eks. Danmarks Lærerforening har gravet sig ned som modstander af Ny løn. Da vi for tre år siden fik taget hul på Ny Løn, tog lærerne beredvilligt imod den ekstra overgangsydelse, der fulgte med. Nu vil de så ikke medvirke til at udfolde Ny Løn yderligere. Når man siger A, så må man også sige B. Men den måde at stave på kender de åbenbart ikke i Danmarks Lærerforening", sagde han.

Anker Boye talte også om de store rekrutteringsproblemer, der breder sig i kommunerne.

"Og med den nye forlængede barselsorlov, som regeringen har lovet i valgkampen og lagt stor vægt på at få gennemført, forværres situationen yderligere. Generelt har vi i kommunerne 75 procent kvinder ansat i jobbene mod 36 procent i den private sektor, og på nogle af de store serviceområder, dagpasning, skole og ældreområdet, er andelen af kvinder endnu højere", sagde Anker Boye.

Læs mere

Powered by Labrador CMS