Anmeldelse

Skeen i egen hånd - En kogebog

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Skeen i egen hånd' henvender sig til unge, der vil i gang med selv at lave mad. Her findes de gamle klassikere som frikadeller, stegt kylling og spaghetti med kødsovs, men også nyere retter med inspiration fra den store verden, blandt andet wok-kylling og shawarma samt pitabrød med kød. Søde sager som pandekager, frugtsalat, chokoladekage og iscreme indgår selvfølgelig også. Opskrift og fremgangsmåde er beskrevet trin for trin; der er masser af gode råd og tips, som således sætter eleverne i stand til at arbejde selvstændigt i køkkenet.

Bogen er særdeles moderne, og det flotte layout virker inspirerende. Mange instruktive fotos viser, hvordan maden skal se ud. Med kun en opskrift på hver side er der givet plads for tegninger og tips. På indersiden af bindet er der billeder af køkkenets basisredskaber med navne, en rigtig god ting som støtte for de små brugere.

Målgruppen er elever i 5.-6. klasse, bogen er også anvendelig i et arbejdsfællesskab og for ældre elever. Skønsmæssigt står teksten lidt svagt mellem de kolossalt store overskrifter og billeder. De lange ingredienslister er tidskrævende for mindre elever, men det er bestemt en flot bog.