Modersmålsundervisning væk i seks ud af syv kommuner

Landets to største kommuner, København og Århus, har foreløbig ladet modersmålsundervisningen overleve, men på landsplan er det kun hver syvende kommunalbestyrelse, der har fundet pengene til at tilbyde modersmålsundervisning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det viser et rundspørge, som dagbladet Politiken har foretaget til landets borgmestre, efter at kommunernes forpligtelse tilat tilbyde modersmålsundervisning er faldet bort sammen med bloktilskuddet.

"Det er sørgeligt at skære det bort. Vi har ikke pengene, og når regeringen har besluttet sig for at fjerne behovet, følger vi trop", siger Rødovres borgmester Erik Nielsen til avisen. Kun fem ud af de 18 kommuner på Københavns vestegn, hvor antallet af tosprogede elever er højt, har valgt at bibeholde modersmålsundervisningen.

Læs mere