Esbjerg: Fire skoler truet af lukning

Fire af Esbjergs 20 skoler står foran lukning på grund af faldende elevtal de kommende år. Lærerne skal ikke frygte fyringer. De bliver overflyttet til andre skoler, og lukningerne giver råd til renoveringer af de andre skoler

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elevtallet i Esbjerg ser ud til falde fra 9.700 elever til 6.500 elever i løbet af de kommende 12-13 år. Derfor skal der lukkes skoler. Det viser en sektorplan for skoleområdet, som en arbejdsgruppe har afleveret til børne- og kulturudvalget i Esbjerg, skriver Jydske Vestkysten.

Sædding Skole nedlægges senest i 2005, Guldager Skole senest i 2009, Nordvangsskolen senest i 2011 og Blåbjerggårdsskolen senest 2012. Derudover skal Danmarksgades Skole måske nedlægges.

"Vi kan ikke bare læne os tilbage, når elevtallet falder så kraftigt. Vi bliver nødt til at tilpasse os et fald. Andet vil være uforsvarligt. Men vi skal også sikre en god økonomi til folkeskolen, så vi kan modernisere skolerne, og så kan vi ikke overforbruge på mursten", siger borgmester Johnny Søtrup, Venstre.

Formanden for Esbjerg Lærerforening, Kurt Abildgaard, er også realistisk.

"Det bedste ville da være, hvis elevtallet steg, så vi ikke var nødt til at lukke skoler. Men sådan er situationen ikke. Elevtallet falder, og vi bliver nødt til at snakke skolelukninger med den økonomiske situation, Esbjerg Kommune er i. Hvis vi bevarer alle skoler, er vi nødt til at spare på driften, og så foretrækker jeg færre skoler".

Lærerne skal dog ikke frygte fyringer.

"Der vil ikke ske fyringer på grund af det her. Der vil ske overflytninger af personalet. Men der vil blive nogle skoleledere i overskud", siger skolechef Preben Jensen.

Lukningerne af skolerne vil give Esbjerg Kommune en besparelse på 63 millioner kroner over de næste ti år. De skal gå til at renovere de tilbageværende skoler, så de lever op til intentionerne i folkeskoleloven.

"Jeg vil hellere have pædagogik end mursten, og jeg vil hellere have færre skoler, der er moderniserede end 20 skoler, der er udsultede", siger formanden for Esbjerg Lærerforening, Kurt Abildgaard.

De fire skolelukninger kommer oven i de mindst 20 skoler, der lukker til sommer, som omtalt i Folkeskolen nr. 4.

Der er ikke truffet nogen politiske beslutninger endnu.

Læs mere

Powered by Labrador CMS