Debat

Aftale skal fremme motion

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En ny arbejdstidsaftale for lærere forhandles i øjeblikket. Inden KL og DLF afslutter forhandlingerne og sætter det sidste punktum, ønsker Dansk Skoleidræt at pege på nogle meget uhensigtsmæssige forhold i den nuværende aftale.

Dansk Skoleidræt inviterer hvert år til mange forskellige aktiviteter på amts- og landsplan. Mange skoler bremses i deltagelse på grund af den nuværende aftale.

Årsagen er, at når aktiviteter ikke er planlagt et helt år i forvejen, udløser det dyr overtidsbetaling til de medfølgende lærere, hvilket afholder mange skoleledere fra at sende klasserne til aktiviteter uden for skoletiden. Ud over de dyre overtidspenge slås skolerne også med at finde penge til transportudgifter på de smalle budgetter.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Dansk Skoleidræt håber, at den nye aftale bliver mere fleksibel og dermed åbner nye muligheder og knap så dyre løsninger for landets skoleledere.

I den forbindelse har vi lyst til at påpege, at Dansk Skoleidræt såvel i amtsforeningerne som i landssekretariatet møder mange engagerede idrætslærere, som formår at motivere den brede elev­kreds til at dyrke idræt. Dette bør understøttes af en fleksibel aftale, der ikke modarbejder, at børn får mere motion. Også socialt har det stor betydning, at børn dyrker idræt sammen på tværs af køn og evner. Den mulighed er i høj grad til stede i skoleregi gennem Dansk Skoleidræts aktivitetstilbud.

Samtidig er det helt i tråd med det, den nuværende regering har meldt ud om mere motion og bevægelse i skolen.

Flere oplysninger om Dansk Skoleidræts mange spændende aktiviteter for skoleelever kan fås ved at klikke ind på www.skole­idraet.dk

Powered by Labrador CMS