LO-Pris til skoleleder

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Årets LO-Pris på 50.000 kroner blev i sidste uge tildelt skoleleder Erik Torm for hans arbejde med at gøre Holmegaardskolen til en bedre skole både for eleverne og for lokalsamfundet. Erik Torm har gennemført mange af de forslag, som han selv var med til at stille, da han i 1985 var medforfatter til SiD's (Specialarbejderforbundet i Danmark) oplæg 'Skolen er jeres - brug den'.

I dag bruger borgerne i Holmegaard Kommune på Sydsjælland flittigt skolens værksteder og andre lokaler. Hertil kommer, at skolen lægger vægt på miljø, økologi og informationsteknologi.

- Sammen med nogle af vores store elever er vi ved at lave en cd-rom i anledning af, at SiD fylder 100 år i 1997. Her gennemgår vi SiD's historie parallelt med danmarks- og verdenshistorien, men eleverne vil også kunne bruge cd-rommen, når de skal arbejde med emner som miljø, uddannelse og beskæftigelse, siger Erik Torm.

Han blev ansat som skoleleder på Holmegaardskolen i 1985 under stor opmærksomhed fra såvel lokal- som landspolitikere, netop fordi han havde været med til at skrive SiD's debatoplæg. Det fik de konservative til at spørge daværende undervisningsminister Bertel Haarder, om det kunne passe, at en fagforening skulle have lov til at købe sig til lederposten på en skole for at gennemføre sin skolepolitik.

- Kritikken forstummede, da vi husstandsomdelte oplægget i kommunen, for alle kunne se, at det var seriøst, fortæller Erik Torm og kalder det for en forløber for den nuværende skolelov.