dlf/a ikke bange for konkurrence fra stats-a-kasse

Formanden for lærernes a-kasse dlf/a, næstformand i Danmarks Lærerforening, Stig Andersen, kan kun se en ideologisk forklaring på, at regeringen nu vil ind og konkurrere med arbejdsløshedskasserne med en tværfaglig statslige a-kasse. Målet må være en større adskillelse mellem a-kasser og fagforeninger, men Stig Andersen tror, at Kristelig A-kasse vil være den, der vil mærke mest til konkurrencen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg tror ikke, det her får den store betydning for dlf/a. Vi har den fagspecifikke ekspertise, og vi driver en billig a-kasse", siger han og kan ikke forestille sig, at der vil være nogen interesse i dlf/a for at blive en tværfaglig arbejdsløshedskasse.

Han opfatter regeringens nye lovforslag om tværfaglige a-kasser som overflødigt:

"Vi har nogle velfungerende a-kasser her i landet, som i en tilfredshedsundersøgelse scorede langt højere i brugertilfredshed end for eksempel kommuner", siger Stig Andersen.

Han understreger, at selvom Danmarks Lærerforening og dlf/a i høj grad repræsenterer de samme medlemmer, og selvom han er næstformand i DLF og formand for dlf/a, så er der tale om en selvstændig a-kasse med seperat valg og helt uden sekretariatsmæssigt sammenfald med fagforeningen. Til gengæld har dlf/a mange års erfaring på underviserområdet, og måske kan de nye tværfaglige a-kasser blive anledning til at fremhæve fordelene ved en fagspecifik a-kasse yderligere, mener han.