Anmeldelse

Kærlighed med stort M

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forfatteren har interviewet ti unge muslimske mænd i Danmark om kærlighed, ægteskab og kønsroller. Det er der kommet en spændende, overraskende og opmuntrende bog ud af.

Et underliggende tema er, hvordan man som muslimsk mand i et dansk samfund opfatter og efterlever grundlæggende værdier som demokrati, dialog og ligestilling. Mændene fortæller konkret om deres liv, men de har også gjort sig overvejelser om ligheder og forskelle i kulturerne. De udtrykker alle, at islam er vigtig, men definerer den forskelligt.

De har rykket sig i forhold til deres forældres holdninger. De mener, deres børneopdragelse vil blive friere, selv om der stadig er grænser og ting, der ikke kan sættes spørgsmålstegn ved. Som i alle kulturer.

For nogle har det været positivt at leve i to kulturer. Men ikke for alle.

Det er positivt at høre muslimske mænd reflektere over deres situation og udvikling. Det vil nok overraske mange, at de fleste selv har valgt deres egen ægtefælle eventuelt efter kompromis med familien.

Bogen viser, at integrationsprocessen er kommet længere, end vi tror. Den er solidarisk, men ikke ukritisk over for mændene. Man får større forståelse for synspunkter, vi ikke alle deler.

Bogen er overskueligt opbygget med mange afsnit med overskrifter, faktabokse og sort-hvide fotos. Den er skrevet i et lettilgængeligt sprog og kan læses af elever i folkeskolens ældste klasser, i højere uddannelser, af lærere og andre interesserede som inspirationskilde til opgaver og diskussioner om integrationsprocessen.

Powered by Labrador CMS