Ny rektor på seminariet i Århus

58-årige Andreas Striib bliver den nye rektor på Århus Dag- og Aftenseminarium. Han afløser Per Frimer-Larsen, der stoppede i sommer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Officielt tiltræder Andreas Striib 1. december, men som seminariets hidtidige souschef har han været konstituret som rektor, siden Per Frimer-Larsen trådte tilbage.

"Seminariet har det godt lige nu. Vi har lavet en række tilpasninger, så vi matcher de vilkår, der gælder for den offentlige sektor. Vi skal lave tingene bedre og bedre for stadig færre midler, og det har vi en rimelig god forståelse for", siger Andreas Striib til Jyllands-Postens Århus-udgave, JP Århus.

Seminariet er en del af CVU´et Jysk Center for Videregående Uddannelse, og også her ligger der en stor opgave for den nyudnævnte rektor.

"CVU´et forandrer rektorjobbet, men det forringer ikke min stilling. Ansvaret for læreruddannelsen ligger stadig på seminariet, men CVU´et giver os større mulighed for at løfte opgaver inden for forskning og udvikling. Det gælder om at se chancen i besværet - og ikke det modsatte", siger han til avisen.

Andreas Striib blev uddannet som lærer fra Silkeborg Seminarium i 1969. Derefter fik han job på Søndervangskolen i Århus-forstaden Viby og blev senere konsulent i Århus Skolevæsen, inden han i 1979 blev uddannet cand.pæd. ved Danmarks Lærerhøjskole. Samme år blev han ansat som lektor ved Århus Dag- og Aftenseminarium, hvor han i 1993 blev udnævnt til souschef.

Læs mere