Store forskelle på, hvor mange timer lærerne underviser

I enkelte kommuner underviser folkeskolelærerne i gennemsnit 808 timer om året, i andre er antallet af undervisningstimer pr. lærer nede på 520 timer, viser en ny undersøgelse fra Kommunernes Landsforening. Gennemsnittet er 658 timer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerforenings undersøgelse af lærernes arbejdstid har vist et gennemsnit på over 670 undervisningstimer per lærer, og ifølge konsulent i DLFs faglige kontor Hans Henrik Olsen er det et tal, som matcher de lærer-aktivitetsplaner, som passerer gennem kontoret. Undervisningstiden dækker dels over den klassiske undervisning i klassen, dels bl.a. lejrskoler, ekskursioner, vejledning af eleverne på skolebiblioteket og hos skolevejlederen.

Det er Kommunernes Landsforening, der er på vej den nye undersøgelse, hvorfra de tre tal stammer, som i dag offentliggøres i Berlingske Tidende: "Det er en meget stor forskel. Hvis vi i de kommende år skal skaffe plads til 10.000 flere elever og også give flere undervisningstimer i dansk og matematik, som undervisningsminister Ulla Tørnæs foreslår, så er vi nødt til at kigge fordomsfrit på folkeskoleområdet", siger borgmester Bjørn Dahl, formand for Børne- og kulturudvalget i Kommunernes Landsforening til avisen.

Læs mere