Højere karakterer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elever, som bruger computer ved folkeskolens afgangsprøver, har bedre muligheder for at få gode karakterer end de øvrige elever. Derfor mener embedsmænd i Undervisningsministeriet, at de skriftlige prøver skal laves om.

Niels Plischewski, der er undervisningskonsulent i Undervisningsministeriets sektion for folkeskolens afsluttende prøver, siger til Jyllands-Posten, at computeren giver overblik over teksten og sparer eleven tid. Det viser sig, at de elever, som brugte computer ved afgangsprøven sidste år, skrev længere, friere og mere spontane opgaver.

- Der er en tendens til, at opgaverne ikke får under otte - alene fordi de er skrevet på computer, siger Niels Plischewski.

I 1991 søgte 69 elever om tilladelse til at bruge computer ved prøverne. Sidste år var tallet oppe på omkring 2.000. Sammen med en ny bekendtgørelse der betyder, at eleverne fra næste år ikke længere skal søge om dispensation for at bruge computer ved afgangsprøven, er det baggrunden for, at der er blevet kigget nærmere på de prøver, der er løst på computer.

Powered by Labrador CMS