Mogens Attrup

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter lærereksamen fra Haslev i 1948 og overstået militærtjeneste blev Mogens Attrup ansat ved Odense kommunale Skolevæsen. Men med ansættelsen ved Tårnby Kommunes skolevæsen i 1955 indledtes hans manddomsgerning, først ved Korsvejens Skole og fra 1. april 1973 som skoleinspektør ved Kastrupgårdsskolen, som da var under opførelse, og som skulle modtage elever efter sommerferien. Han deltog i alle byggemøder, indtil skolen var færdigudbygget i 1976, og kendte derfor hver en krog af den.

Han havde fået meget frie hænder til at skabe et lærerkorps, som helt svarede til hans billede af et godt lærerværelse. Han ejede evnen til at få sine lærere samlet, så de udgjorde et glimrende team med mange facetter at spille på, så det er intet under, at han var umådelig vellidt af personalet.

I opbygningsfasen af lærerkollegiet indprentede han os 'de fire K'er', som på Kastrupgårdsskolen skulle være en rettesnor i vores omgang med eleverne: Kærlighed, Klarhed, Krav, Konsekvens. Navnlig i begyndelsen var det udmærket for det forholdsvis unge lærerpersonale at have disse K'er at navigere efter, og det blev da også en skole, som stadig har stor søgning af elever fra andre skoledistrikter.

På det kollegiale plan var han højt værdsat, først som tillidsmand og medlem af den kommunale lærerforenings bstyrelse, senere som lærerrådsformand og fælleslærerrådsformand.

Mogens Attrup gik op i arbejdet med 'Attrupgårdsskolen', som den i en periode spøgefuldt blev benævnt, og havde måske lidt svært ved efter pensioneringen i 1991 at få tilpasset hverdagen til nye sysler.

Han døde i påsken.

Æret være hans minde.

Sigurd Troels Berg

Powered by Labrador CMS