DLF-kongres: KTO-samarbejdet utroværdigt

KTO gav et misvisende billede af lønstigningerne i overenskomst-mæglingsforslaget, og forhandlingsfællesskabet fremstår i dag utroværdigt i medlemmernes øjne, hedder det i en vedtagelse fra Danmarks Lærerforenings kongres i dag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter en lang debat med tilbageblik på forløbet ved overenskomstforhandlingerne i foråret vedtog et flertal af de kongresdelegerede, at der skal nyt indhold og ny struktur i det kommunale forhandlingsfællesskab KTO:

"Alle skøn over inflationen i de kommende tre år tyder på, at de generelle lønstigninger i OK02 ikke kan holde trit med stigningerne i forbrugerpriserne", hedder det i kongresvedtagelsen, som også siger, at forhandlingsudvalget i KTO for første gang indregnede reguleringsordningen ved præsentationen af de lønstigninger, der lå i mæglingsforslaget og dermed gav et misvisende billede. 152 delegerede stemte for vedtagelsen, som var foreslået af Dorte Lange, Søllerød, 137 stemte imod.

Kongressen vedtog også, at hovedstyrelsen nu skal diskutere de værdier og holdninger, et forhandlingsfællesskab skal bygge på, og ud fra den værdidiskussion opstille krav og ønsker, som skal fremlægges for den ordinære kongres i oktober 2001.