Århus-klasse vandt naturfagskonkurrence - igen

5.C fra Katrinebjergskolen i Århus vandt for anden gang i træk juniordelen af konkurrencen Unge Forskere.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eleverne har studeret og beskrevet fænomenet lyd. De har læst om uglens kranium, flagermus, hørt om ekkolod og arbejdet med lydbølger, ørets opbygning, dialekter og så har de interviewet en døv. Desuden har de målt, hvordan jordvolde og betonmure holder trafikstøj ude, ligesom de har undersøgt lydniveauet i forskellige klasselokaler på skolen.

Det er blandt andre fagbladet Ingeniøren, der står for konkurrencen, der henvender sig til unge forskere op til 22 år. 5.C vandt i gruppen af juniorforskere op til 16 år.

Klassen vandt også konkurrencen Unge Forskere sidste år, hvor deres projekt handlede om skabelsen af den danske hede samt plante- og dyreliv på heden.

5.C vandt 10.000 kroner i førstepræmie.

Andenpræmien gik til Rønde Skole, hvor et valghold havde kigget på miljøvenligt byggeri og studeret hvordan man bedre kan udnytte solenergi og jordvarme. Tredjepræmien fik 7.C på Katrinebjergskolen. De havde undersøgt mulighederne for genanvendelse af aluminium. Endelig var der en fjerdepræmie til ti-årige Mads Hansen fra Assens, der havde fundet ud af, at fed mælk er sværere at vaske af glasset end fedtfattig mælk.

Det er i øvrigt sidste år fagbladet Ingeniøren er hovedsponsor i konkurrencen. Bladet trækker sig på grund af stigende underskud, faldende deltagertal og uenighed om fornyelse af konkurrencen.