Bondo: Fleksibilitet er ikke lig med besparelser

KL er helt enig med finansministeren i, at udgifterne per skoleelev skal ned, men er strækt utilfredse med, at folkeskoleforliget ikke har givet den fleksibilitet, der skal til. Lærernes formand afviser, at fleksibilitet er lig med besparelser.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"For det første er driftsudgifterne per elev faldet med 1 procent om året de seneste to år", siger formanden for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen i en kommentar til gårsdagens Budgetredegørelse fra finansminister Thor Pedersen.

"For det andet er det en politisk beslutning, at vi har en dyr folkeskole i Danmark med 10 elever per lærer. Det er et politisk valg, at vi har mange små skoler, som er dyrere i drift. Og når man roser folkeskolerne for at have sorgplaner og have reduceret antallet af elever, der bliver mobbet fra 25 til 11 procent, så er det uhyre vigtigt arbejde, men det koster", siger Anders Bondo Christensen.

Formanden for Kommunernes Landsforening Ejgil W. Rasmussen erklærer sig i dag enig med finansministeren i, at udgifterne per elev skal ned:

"Men hidtil har regeringen ikke gennemført de lovændringer, der vil gøre det lettere at nedbringe udgifterne pr. elev, sådan som vi aftalte, da vi i juni i fjor indgik en fælles forståelse om folkeskolen. Tværtimod har regeringen, sammen med bl.a. Socialdemokratiet, gennemført et folkeskoleforlig, der øger udgifterne til folkeskolen med omkring 300 millioner kroner", siger Ejgil Rasmussen, som mener, at kommunerne bedre ville kunne styre udgifterne med muligheder som samdrift af dagtilbud og skoler og af skolebiblioteker og folkebiblioteker.

"Jeg vil godt punktere myten om, at fleksibilitet er lig med store besparelser", siger Anders Bondo Christensen og afviser, at den type løsninger kan spare ret mange penge. Til gengæld er han helt enig med Ejgil Rasmussen i, at folkeskoleforliget koster penge, og han synes, det ligner en tanke, at finansministeren udsender budgetredegørelsen dagen før førstebehandlingen af folkeskolelovændringerne. Ligesom KL mener DLF, at staten må finansiere udgifterne til det øgede antal undervisningstimer, et folketingsflertal har ønsket.

Powered by Labrador CMS