Hæder til Jens Raahauge

Formand for Dansklærerforeningen, tidligere skoleleder, skribent og børnelitteraturanmelder ved Folkeskolen Jens Raahauge modtog i går Klods Hans-prisen for en bemærkelsesværdig indsats for børnebøger og børns læsning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"En godbid af en mellemtrinsbog for alle køn", "Bøgerne føjer sig til den række af rimeligt rimede bøger, som er fulgt i kølvandsstriben på Pisa-undersøgelsen" - et par appetitvækkere på semikolon-forkæmperen Jens Raahauges sprog fra et par af de utallige anmeldelser af børnelitteratur, han fornøjet Folkeskolens læsere med gennem årene.

Jens Raahauge får Klods Hans-prisen for sin 'inspirerende indsats for at formidle til børn glæden ved at læse og nysgerrigheden ved at se på billeder'. Jens Raahauge har været foregangsmand for billeder i undervisning, han er en dynamisk formand for Dansklærerforeningen, ivrig debattør, skribent og foredragsholder.

"Ordet 'ildsjæl' har sjældent været mere på sin plads end i en præsentation af Jens Raahauge", mener Ibby Danmark, Selskabet for børnelitteratur, der i går ved et arrangement i Rundetårn overrakte Jens Raahauge en original tegning til H. C. Andersens "Klods-Hans".

Læs mere