Anmeldelse

Begynd uden bog

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen er en samling af lege og spil til undervisningen i dansk som andet- og fremmedsprog. De 40 aktivitetsforslag er struktureret i fire temaer: Tal, Frit valg-aktiviteter, Indkøb og Kroppen. Der er kopiark i bogen.

Bogens målgruppe angives at være elever i alle aldre, der er ved at lære dansk talesprog.

Formålet med at anvende legeaktiviteter er, at sproget leges ind på en naturlig og motiverende måde, og samtidig tilegnes viden om kultur. Aktiviteterne kræver ikke andre materialer end dem, man har ved hånden i klassen. Legene er både til hele klasser, par og grupper.

Legene stiller forskellige krav til sproglig kompetence. Nogle lege kræver læsefærdighed. Men teksten kan i visse tilfælde erstattes af tegninger, så også elever, der endnu ikke læser dansk, kan deltage.

Det er oplagt at træne allerede indøvede udtryk med legeaktiviteter, da det appellerer til børnenes følelser og fantasi og giver dem mulighed for at bruge kroppen.

Bogen er systematisk og overskueligt opbygget. Aktiviteternes formål, organisation og indhold er beskrevet trinvis som i en opskrift. Det gør, at man let på forhånd kan forestille sig legen. Temaer og emner er skrevet ind i et skema. Man kan jo eventuelt selv tilføje erfaringer med alderstrin og niveau.

Bogen er meget inspirerende for læreren, fuld af nye ideer til undervisningen. Den er et velegnet redskab til at engagere og aktivere eleverne på en sjov måde. Den vil være et fint supplement til den daglige undervisning i dansk som andetsprog. Både når der er lidt tid tilovers og som en planlagt del af et emnearbejde.