Anmeldelse

Patchwork med tradition

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen vil være yderst velegnet at bruge på valghold for de ældste elever. Den vil også fint kunne anvendes i et emnearbejde om USA, for der vises mange smukt fotograferede tæpper med navne som 'Ohio Star', 'Flying Geese', 'Friendship Star', 'Snail Track', 'Square Dance' og 'Court House Step'.

Der vises ideer til både små og store tæpper, men også puder, grydelapper og julekalendere er forslag, man kan øse af. Til hvert forslag er der grundig vejledning med stofforbrug, materialer og fremstilling. Desuden ses patchworkblokken optegnet på patchworkpapir, og arbejdstegninger i farver er tydelige, ligesom en opfordring til at lave en 'klisterprøve' skal bemærkes.

Bogens indledende afsnit, hvor redskaber, materialer, klippe- og syteknikker, kanter og montering gennemgås, er meget grundige og instruktive. Hvor der er tale om arbejdstegninger, er de i farver, hvilket gør dem klare og overskuelige. Teksten er punktvis opstillet og skrevet i et ubesværet og tydeligt sprog, der gør det let at forstå, hvad forfatteren mener.

Til sidst skal fremhæves et afsnit om 'Quiltning' både i hånden og på maskine samt om 'Ophæng' til vægtæpper - kort, klar og præcis instruktion!

Powered by Labrador CMS