Anmeldelse

Trendy tasker

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En meget inspirerende bog, der sprudler af ideer til tasker i forskellige udformninger og utraditionelle materialer.

Alle tasker er vist i såvel flotte interiør- som detailfotos. Størstedelen er 'flade' tasker, så de kan udføres af elever allerede fra mellemtrinnet.

De anvendte materialer er meget varierede, fra plastposer, rissække til stoffer som denim, uld, bomuld, silke. Til enkelte tasker er anvendt skind eller imiteret pels, og endog gamle korsstingsbroderier er blevet til flotte tasker. Nogle af taskerne er dekoret med bånd, fjer, knapper, spejle, broderi eller nitter, men alt i behersket udvælgelse.

Til en del af taskerne er hankene syet af samme stof som tasken, men flere andre løsninger ses. Her kan nævnes plastslange og tov, kæder, læder eller bambus. De sidstnævnte stammer helt tilbage fra 50'erne og kan da heller ikke købes mere, men der er anvisning på, hvordan man selv kan fremstille dem, så forskellige længder, tilpasset taskens proportioner, kan opnås.

Beskrivelsen til syning af de forskellige taskemodeller er sådan set klar og i orden. Men det ville have været fint med enkelte sytekniske detaljer vist i tegninger, når man tager i betragtning, at de ifølge forfatteren kan sys uden ret megen syerfaring.