Foreløbig fred på Færøerne

Færøernes lærerforening boykot af de skriftlige eksaminer i 9. og 10. klasse er indstillet. Det er resultatet af, at lærerforeningen, øernes undervisningsministerium og en sammenslutning af de seks største kommuner umiddelbart efter påske indgik en aftale om at begynde forhandlinger om vedligeholdelse af samlinger og it-udstyr.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Landsmyndighederne og kommunerne har siden 1977 diskuteret, hvem der skal bære udgifterne til vedligeholdelsen, og lærerforeningen Føroya Lærarafelag påbød tidligere i år sine medlemmer ikke at lave eksamensopgaver og sidenhen heller ikke at rette dem. Boykotaktionen havde til formål at presse myndighederne til afklare tvisten.

Føroya Lærarafelag beklager, at sammenslutningen af små kommuner ikke ønsker at deltage i forhandlingerne. Formanden, Elsa Birgitta Petersen, siger til de lokale medier, at medlemmerne fortsat ikke vedligeholder samlinger eller computere, førend de får løn for det.

Føroya Lærarafelag har sat den 15. maj 2002 som frist for et resultat af forhandlingerne. Er et resultat ikke på plads, vil man tage aftalen om at indstille eksamensboykotten op til revision.

Landsstyremand for undervisning og kultur Oli Holm er tilfreds med aftalen og tror på, at en løsning er fundet inden d. 15. maj.

Der er valg til Lagtinget, Færøernes parlament, d. 30. april 2002.