Evaluering af læreruddannelsen fremskyndes

Danmarks Evalueringsinstitut har netop besluttet, at evalueringen af læreruddannelsen går i gang nu - et halvt år tidligere end planlagt. Det sker for at komme en reform af læreruddannelsen i forkøbet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har en interesse i at gå i gang tidligere, fordi der er nogle forlydender fra politisk niveau om, at en reform af læreruddannelsen muligvis er undervejs. Vi ønsker at komme en eventuel reform i forkøbet", siger Anne Kjær Olsen, der er koordinator for evalueringen af læreruddannelsen på Danmarks Evalueringsinstitut.

Lærerseminariernes Rektorforsamling har presset på for at fremskynde evalueringen, og formand Nils-Georg Lundberg hilser beslutningen velkommen.

Kritikken af den nye læreruddannelse tog fart i sommer, da kun 42 procent, af den første årgang under den nye læreruddannelse, gennemførte på normeret tid.

Selvevalueringen skal gennemføres inden sommerferien, og målet er, at den færdige evaluering bliver offentliggjort i slutningen af oktober 2003.

Powered by Labrador CMS