Ny Løn-aftale i hardcore-kommune

Efter mange måneders usikkerhed ser det endelig ud til, at forhandlingerne om Ny Løn falder på plads i Nørre Snede Kommune.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sammen med nabokommunen Brædstrup har Nørre Snede været ene blandt landets kommuner om at holde fast i, at en del af lønsummen skulle fordeles efter subjektive individuelle kriterier. Nu er forhandlere fra Kommunernes Landsforening og Lærernes Centralorganisation blevet enige om en model, hvor kommunen dropper sine kriterier og hvor forhandlingerne starter forfra på et nyt grundlag.

"Vi er godt tilfredse med forliget", siger formanden for Østjysk Lærerkreds, Edvin Gustavsson. "Nu får vores medlemmer endelig mulighed for at få nogle penge og vi skal forhandle ud fra en model, der kun gælder for folkeskoleområdet, og som ikke består af en stribe meget individuelle kriterier, sådan som kommunen hidtil har krævet".

Lærerne har dog måttet give sig på et centralt punkt. I aftalen står der, at der med virkning fra 2003 kan gives penge til enkeltpersoner. Det har hele tiden været en del af overenskomsten, hvilket lærerne nu har måttet vedgå.

"Vi må erkende at der også står, at der skal være noget til den enkelte. Der er to måder at udbetale Ny Løn på, nemlig den gruppevise og den, der rammer enkeltpersoner", siger LCs forhandler Palle Rom.

En fast fordelingsnøgle er heller ikke lige lærernes kop te. Men i aftalen står der, at midlerne skal fordeles, så enkeltpersoner får 10 procent og grupper 90 procent af de forholdsvis beskedne midler, der er afsat til Ny Løn.

Powered by Labrador CMS