Over 500 ansøgninger om at blive lærer i Vejle

Ansøgningsbunkerne hober sig op på folkeskolerne i Vejle, der har modtaget 540 ansøgninger til 66 ledige lærerjob. En god modtagelse af nye lærere og et godt lærerliv i byen er forklaringen, mener formanden for Vejle Lærerkreds.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jamen, det er jo fordi lærerne er glade for at være lærere i Vejle. Og fordi vi har gjort noget for, at de skal være glade", siger formand for Vejle Lærerkreds Djon Bak, der i går kunne præsentere den såkaldte Vejle-aftale. Det er en helhedsaftale om arbejstiden, der lægger op til, at lærerne på alle kommunens skoler danner selvstyrende team og dermed selv styrer arbejdstiden internt.

Djon Bak understreger, at Vejle selvfølgelig også er begunstiget af at ligge i det såkaldte trekantsområde og have Jelling Seminarium i nærheden:

"Og så har Vejle Kommune indført en mentorordning, hvor der gives tid til, at en ældre erfaren lærer kan sætte den nye ind i tingene. Og der er 50 timer ekstra til alle nyuddannede lærere til t lære det hele at kende", fortæller Djon Bak og tilføjer, at kommunen også har gjort det mere attraktivt for de allerede ansate lærere at rykke rundt mellem byens skoler. De får 25 timer til at lære det nye sted at kende. Når en skole får nye lærere, indkaldes hurtigt til et møde med skolelederen og tillidsrepræsentanten, hvor de nye får alt at vide om den skole og skolekultur, de er havnet i. Og på kommunalt plan samles alle de nye til en dag med besøg på en af kommunes institutioner, samvær og fællesspisning.

Nabokommunerne kan godt mærke, at det er den store by, Vejle, der trækker områdetes nye lærere. Men i Give har lærerkreds og kommune så blevet enige om at hæve begyndelseslønnen fra trin 26 til 27 og dermed have et andet kort på hånden i konkurrencen om lærerne.