Små kredse får ikke udvalg

Forkert udnyttelse af ressourcer, mener kongressen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det bliver ikke til noget med nedsættelsen af et 'udvalg med det formål at få analyseret det økonomiske grundlag for kredsenes virke'.

Forslaget fra Richard Samuelsson, Sakskøbing, blev stemt ned på opfordring fra Per Thornberg, fungerende formand for organisationsudvalget.

Per Thornberg begrundede sin og hovedstyrelsens afvisning med, at en sådan specifik analyse ikke kunne adskilles fra kredsenes samlede virke. Det er en forkert udnyttelse af Lærerforeningens ressourcer.

Richard Samuelsson ville med sit forslag ikke starte en strukturdebat, sagde han, men løse de økonomisk svage kredses problemer på en enkel, solidarisk måde.

Derfor indeholdt hans forslag til kongresvedtagelse også en passus om, at udvalget 'kan fremkomme med forslag med henblik på at styrke økonomisk svagere kredse i forhold til arbejdsopgaverne'.

Han begrundede sit forslag med, at det er svært for de små kredse, at 'give arbejdsgiverne et kvalificeret modspil i disse decentraliseringstider'.

- Jeg er bange for, at vi er ved at få et totredjedels-samfund inden for DLF. Den sidste tredjedel kan ikke fungere lokalt, hvis vi mister solidariteten. Og det bliver hele DLF's problem, sagde Richard Samuelsson.

Ændringsforslag

Anni Herfort mente ikke, det var nødvendigt med en analyse, alle er i forvejen enige om, at DLF skal være en fælles fagforening med et lokalt præg. Men selvfølgelig skal foreningen skærpe opmærksomheden omkring de økonomisk svage kredse, understregede hun.

Sven Lau, Gladsaxe, og Stig Winther Hansen, Rødovre, stillede ændringsforslag, som Richard Samuelsson indarbejdede i sit forslag, og Jørn Mohr, Frederiksborg Amt, stillede et alternativt forslag.

Men lige meget hjalp det, det hele blev klart stemt ned.

Richard Samuelsson forventer nu, at der må komme en strukturdebat på kongressen til næste år.