Esbjerg må lukke skoler - elevtallet falder

Selvom antallet af folkeskoleelever vil vokse i de kommende år, så er der store regionale forskelle. I Esbjerg vil elevtallet falde så meget, at skolechefen ikke mener, byen kan undgå at lukke skoler.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvis vi var en butikskæde og mistede en tredjedel af vores kunder, ville vi nok ikke have så mange forretninger. Kommunen er i gang med at se på indretningen af vores 20 folkeskoler, og vi vil ikke bruge penge på at indrette skoler, som måske ikke skal være der om nogle år", siger skolechef Preben Jensen til JydskeVestkysten. Han er formand for den arbejdsgruppe, som er nedsat til at pege på en fremtidig skolestruktur i den vestjyske kommune.

Prognosen siger, at elevantallet vil falde fra i dag 9465 på 20 folkeskoler til 6545 elever i 2016. Oplægget til arbejdsgruppen er færre skoler af en bæredygtig størrelse, dvs. to- eller tre-sporede skoler. Men skolechefen vil ikke på forhånd konkludere, at det betyder, at de skoler, som i dag er et-sporede, også bliver dem, som må lukke.

Læs mere

Powered by Labrador CMS