Anmeldelse

At vi er her - danskforløb i 10.

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et forfriskende materiale til 10. klasse i et anderledes format med ungdomsappel.

'At vi er her' lægger op til en bred danskundervisning i 10. klasse, i erkendelse af at tiden er knap, og mange områder skal nås.

Tematisk beskæftiger bogen sig med netop det emne, der har elevernes hovedinteresse, nemlig identitet, og temaet belyses fra forskellige vinkler og genrer.

De valgte tekster ses med ungdommens briller og rummer oplæg til væsentlige overvejelser om det at være ung.

Samtidig kommer eleverne godt rundt i forskellige genrer og bliver præsenteret for noveller, digte, billeder, portrætter og essays.

Materialet lægger op til både mundtlige og skriftlige aktiviteter, og der gives mulighed for at træne mange faglige tilgange til stoffet.

Eleverne bliver opfordret til at stille spørgsmål til teksten, til at læse med blyant i hånden, til processkrivning, til debat, så der er rig lejlighed til både det individuelle og fælles forløb.

Bogen er lavet som en logbog, således at eleverne kan tage notater til teksterne og derved bruge den til portefølje og til prøveforberedelse.

Layoutet er frisk og minder mere om en ungdomsfolder end om en almindelig danskbog, og det er også en af materialets styrkesider.

Indbydende og alsidigt materiale, som kan anbefales til 10. klasses danskundervisning.

Powered by Labrador CMS