På spring til at fjerne modersmålsundervisning

I Albertslund vest for København står det socialdemokratiske bystyre på spring til at afskaffe modersmålsundervisningen for godt 900 børn af flygtninge og indvandrere, så snart et folketingsflertal gør det muligt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det fremmer ikke integrationen, og jeg vil gerne se beviset på, at det skulle være en fordel at give denne undervisning. Det kan vist diskuteres fra nu af og til dommedag", siger Albertslunds borgmester Finn Aaberg til dagbladet Politiken og foreslår, at indvandrerfamilierne køber undervisning i modersmålet i et oplysningsforbund.

Hvis regeringen trods modstand fra blandt andre Socialdemokratiet får vedtaget sit lovforslag om at afskaffe kommunernes pligt til at tilbyde modersmålsundervisning, vil bloktilskuddet til undervisningen falde væk. Hvis kommunerne vil drive undervisningen videre, må de altså finde pengene et andet sted i budgettet. Kun børn fra EU-lande, Grønland og Færøerne vil fortsat have krav på modersmålsundervisning, i Albertslund i alt en snes børn.

Læs mere