Valg i morgen på syv procent af skolerne

At dømme den friskeste statistik fra forældreorganisationen Skole og Samfund, bliver der kun afholdt skolebestyrelsesvalg i morgen på syv procent af de danske folkeskoler. Skole og Samfund har indhentet data fra 449 skoler, hvoraf de 416 allerede har fået ny skolebestyrelse ved fredsvalg.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skole og Samfund har opfordret samtlige landet skoler til at melde tilbage om skolebestyrelsesvalget og har altså foreløbig hørt fra 449 ud af de cirka 1700 skoler. Den foreløbige opgørelse viser, at kun seks procent af familierne var repræsenteret ved valgmøderne i februar, og at et antal svarende til halvdelen af de fremmødte valgte at stille op som kandidater til skolebestyrelsen. Organsationen kigger også på, hvordan forskellige befokningsgrupper er repræsenteret i skolebestyrelserne. Af de opstillede kandidater i år er der 46 procent mænd og 52 procent kvinder. 27 procent er gengangere fra forrige periode. De nye skolebestyrelsesmedlemmer er 31 procent privat ansatte, 28 procent offentligt ansatte, 10 procent selvstændige. Otte procent falder uden for disse grupper og kan for eksempel være studerende eller pensionister.