Kredsformand: Hovedløst nej til overenskomsten

Danmarks Lærerforenings enighed om et nej til mæglingsforslaget om ny overenskomst rækker ikke helt ud til det yderste Vestsjælland, hvor kredsformand Reinhard Werner kalder hovedstyrelsens råd til medlemmerne hovedløst. Han er bange for, at DLF styrer mod et "eklatant fagpolitisk nederlag".

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sit nyhedsbrev til medlemmerne af Vestsjællands Lærerkreds, som udkommer på mandag, opfordrer han medlemmerne til "at tænke selv og sætte X'et efter moden overvejelse".

Han skriver, at et overenskomstresultat aldrig er "godt", og at han ikke ville synes, at en lønstigning på 50.000 kr. årligt ville være urimelig.

"Dette mæglingsforslag giver os ikke 50.000 kr. mere i årsløn - og så kan vi naturligvis med god grund stemme nej. Men man kunne på den anden side konstatere, at mæglingsforslaget trods alt hæver årslønnen med 15.000 kr., og at det er et skridt i den rigtige retning - og nogle kunne måske finde på at stemme ja af den grund", skriver Reinhard Werner og fremhæver, at pensionsindbetalingen til de overenskomstansatte vil stige fra 15,3 til 16,23 procent, en stigning på seks procent.

Men Danmarks Lærerforening havde på forhånd gjort det klart, at man ikke kunne være med til en stigning i forlodsfinansieringen, altså de overenskomstmidler som reserveres til lokal forhandling af Ny Løn:

"Så derfor kunne man jo godt stemme nej. På den anden side kunne jeg på generalforsamlingen oplyse, at de sidst kendte tal viser, at vi - skoleledere, lærere og børnehaveklasseledere - som gruppe og på landsplan i perioden fra februar 1999 til november 2001 har haft en lønfremgang på 12,8 procent, hvor kun de 8,25 procent var centralt aftalte - at tilforhandle sig 4,55 procent lokalt med en forlodsfinansiering på 1,5 procent må siges at være bedre end tilfredsstillende, selv om det dog retfærdigvis skal siges, at de 4,55 procent også indeholder anciennitetsstigninger".

Reinhard Werner understreger, at han udelukkende vurderer mæglingsforslaget på egne vegne, da kredsstyrelsen endnu ikke har diskuteret det.