Punktum for prøver

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der bliver ikke frit valg i matematik, men eleverne i folkeskolens 9.-klasser får et særligt opgavesæt i færdighedsregning, når de er til afsluttende prøve i skriftlig matematik.

Det har undervisningsminister Ole Vig Jensen nu besluttet efter længere tids debat om prøven. Nogle partier har ment, at den nye skriftlige prøve var en svækkelse af faget, fordi der ikke var en selvstændig prøve i færdighedsregning. I de nye opgaver skulle færdighedsregning have været integreret i den skriftlige opgaves problemregnestykker.

- I stedet for en lappeløsning med overgangsordninger vil jeg gerne have en permanent ordning, som gælder alle elever fra den kommende prøvetermin. Med denne ordning skulle al tvivl om mine hensigter med faget gerne være fejet væk, siger Ole Vig Jensen.

Eleverne skal nu gå op til en mundtlig prøve, som det har været hensigten siden 1994. Her kan eleverne gå til prøve enkeltvis eller flere ad gangen. Der gives én karakter for den mundtlige prøve. Den skriftlige prøve vil indeholde to opgavesæt. Et opgavesæt med færdighedsregning, som eleverne får en time til, og et opgavesæt med problemregning, der afsættes tre timer til. Der gives en samlet karakter for den skriftlige prøve.

- Jeg vil gerne beklage over for skolerne, at forløbet kan have betydet en vis usikkerhed ved planlægningen af den kommende prøvetermin. Men den varige løsning, som jeg nu gennemfører, er i overensstemmelse med det grundlag, som skolerne har arbejdet på gennem dette skoleår, siger Ole Vig Jensen.

don